dinsdag 15 juli 2014

Boboli tuinen

Dinsdag 15 juli.

De Boboli tuinen zijn de komende dagen mikpunt van de schilderklas. Deze tuinen werden in de 16e eeuw aangelegd en worden beschouwd als de Koningin van de Toscaanse tuinen. In het grote aangelegde park staan overal verspreid kunstwerken en liggen vijvers en fonteinen. Er is een amfitheater, een uit Egypte meegenomen obelisk van Ramses II. Beroemd is de Grotta grande, een kunstmatig aangelegde grot van Buontalenti. In deze grot heeft hij allerlei fantasiefiguren verwerkt. De tuinen worden net als de Amerikaanse begraafplaats dagelijks onderhouden door een grote groep tuinlieden.

Het is best lastig om een mooi hoekje te vinden in deze aangelegde tuin. Na wat rondzwervingen kom ik uit bij een huis tussen donkere bomen. Het licht-donker effect is mooi en ik denk dat er wel iets van te maken is. Ik ben tevreden over de eerste opzet en heb inmiddels wel begrepen dat je het verschil tussen licht en donker niet groot genoeg kunt maken. Hoe meer contrast hoe spannender.

Eerste schets doorkijkje naar villa
Wat mij aantrok in dit tafereel was het licht dat speels over de weg dartelt en het heldere licht dat door de bomen schijnt. Als kijker heb je de neiging om het weggetje af te lopen om eens te gaan kijken bij het huis. Morgen verder met de afwerking en dan misschien tijd over om nog een klein hoekje te schilderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten